Formuesforvaltning

Betal restskatt i tide!

Restskatt er aldri en god nyhet, men det er ekstra viktig at den blir betalt i tide. I dette blogginnlegget redegjør Fredrik Dahl litt om de viktigste momentene rundt restskatt.

    Vi i Finansco har bred erfaring innen formuesforvaltning, kapitalforvaltning og forretningsførsel.



    Jeg ønsker mer informasjon om følgende



    Når du klikker på send inn, gir du Finansco tillatelse til å lagre og behandle de personlige opplysningene som ble sendt ovenfor for å yte forespurt tjeneste.

    Vår partner Christian deltok sammen med et panel av eksperter i Dine Pengers april-utgave(LINK), i en artikkel som tok opp flere momenter rundt skatt. Som senior formuesforvalter var det naturlig at Christian dekket formuesskatt og hvilken betydning den kan ha for blant andre våre kunder. Likevel er det i akkurat disse tider skatteoppgjøret som opptar de fleste (om vi ser bort fra Covid-19), både formuende, og ikke-formuende. I innlegget nedenfor vil jeg redegjøre litt for de viktigste momentene rundt restskatt.

    Restskatt

    Hvis du har fått restskatt eller «baksmell» betyr det at du har betalt for lite i skatt i fjor og at du må betale penger tilbake.

    Når kommer skatteoppgjørene?

    Skatteoppgjøret sendes ut til fleste lønnstakere og pensjonister mellom 26. mars og 22. juni. Personene som inngår her, kalles første pulje. Andre pulje er næringsdrivende og deres ektefeller, som forventes å motta oppgjøret fra og med 12. august til ca. slutten av oktober.

    Frister og størrelse på restskatt (hold tungen rett i munnen)

    • Restskatt under 100 trenger du ikke å betale.
    • Er restskatten på mellom 100 og 1 000 kroner skal alt betales inn samtidig.
    • Er restskatten på over 1000 kroner kan innbetalingsbeløpet deles opp og man får dermed 2 innbetalingsfrister.
    • Hvis du er i pulje 1 og får skatteoppgjøret perioden april til og med juni har du betalingsfrist for første innbetaling til 20. august og frist for andre innbetaling til 24. september.
    • Er du i pulje 2, har du betalingsfrist for første innbetaling 3 uker etter at skatteoppgjøret kommer og frist for andre innbetaling 8 uker etter at skatteoppgjøret kommer.

    Renter

    Renten er 1,17 prosent per år, beregnet fra 1. juli i inntektsåret frem til forfall for første termin for restskatt i det påfølgende skatteåret.

    Eksempel: Hvor mye må jeg betale i renter?

    Dette er et eksempel på hvor mye rentene på restskatt kan være:

    Beregnet skatt – inntektsåret 2019: 100 000 kroner

    Forskuddstrekk: 80 000 kroner

    For lite betalt: 20 000 kroner

    Rentetillegg 0,59 % fra 01.07.2019 til 20.8.2020 (417 dager) = 134 kroner

    Å betale: 20 134 kroner

    200515_image_900x300

    Unngå renter på restskatten

    Hvis du vet du får restskatt, kan du betale inn ekstra innen 31. mai for å slippe renter på restskatten. Fristen for innbetaling av restskatt påvirkes ikke av utsatt skattemeldingsfrist, hvis du har søkt om det. Betaling etter fristen blir ikke tatt hensyn til ved endelig skatteavregning.

    Hvis betalingsfristen din er på en lørdag eller søndag, kan du betale innen mandagen (første virkedag) etter fristen.

    Tilleggsforskudd

    Hvis du ser at du får restskatt, kan du betale inn tilleggsforskudd innen 31.mai. Da slipper du å betale renter på restskatten.

    Når du har fått skattemeldingen, kan du bruke betalingsinformasjonen som står på skattemeldingen for å betale.

    Vår anbefaling

    Sett deg nøye inn i skattemeldingen og ta kontakt med din rådgiver om du har spørsmål. Er du formuesforvaltningskunde hos Finansco og usikker på noe i skattemeldingen, er det bare å kontakt med din rådgiver. For deg som vil lære mer om hva det vil si å være kunde hos Finansco: kontakt oss her da vel!

      Meld deg på vårt nyhetsbrev




      Ved å sende inn gir du ditt samtykke til å motta nyhetsbrev og annen relevant informasjon fra oss. Du kan når som helst avregistrere deg fra våre utsendelser.