Har du mottatt et tilbud fra en ukjent aktør?

avatar

Skrevet av Christian Kallevig Arnesen - 25 juni, 2019

TILBAKE TIL ALLE INNLEGG >>>

Vi ser oss nødt til å børste støv av et gammelt innlegg, skjønt det er jo ikke så veldig gammelt egentlig, men folk glemmer dessverre fort. Og så er jo gjenbruk veldig i vinden for tiden.

Ikke la deg forlede av ukjente tilbud

Mange av dere mottar sikkert til stadig tilbud om ulike plasseringer via e-post, telefon eller andre kanaler, av ulike distributører og/eller meglere. Gjennomgangsmelodien i disse er ofte at det markedsføres som noe det i realiteten ikke er - hvert fall ikke helt. Det kan være at det legges frem som om det er høy avkastning til moderat risiko, eller det kan være at det legges frem som om at det er en eiendomsinvestering, men hvor det i realiteten er en obligasjon (gjeld).

190625 - gammelt innlegg

Få en tredjepartsvurdering

Det er mange av våre rådgivere som får videresendt slike «tilbud» fra sine kunder, hvor de ber om en kommentar eller vurdering. En slik tredjepartsvurdering kan vise seg å være et svært verdifullt innspill. Dette oppfordrer vi våre kunder til å fortsette med, og er jo én av fordelene ved å ha tilgang til profesjonell kompetanse igjennom en formuesforvalter. Det så vi jo særlig i etterkant av at vi frarådet kunder å bruke selskaper som Næringsspar, Omicron og Indigo Finans – hvor de som allikevel plasserte penger hos dem endte opp med å tape alt eller nesten alt.

Det dukker stadig opp nye «tilbud»

I desember i fjor skrev jeg et innlegg på ett av disse «tilbudene», sammen med kollega Kjetil Gregersen, basert på noen slike kundehenvendelser. Vi plukket da ett av disse «tilbudene» fra hverandre, og oppsummerte våre funn. Det er dette innlegget, og dets budskap, det nå må børstes støv av igjen. Følg linken under for å lese innlegget jeg skrev i desember 2017, hvor vi da «plukket fra hverandre» et slikt «tilbud»:

LES BLOGGPOSTEN "GARANTERT HØY AVKASTNING TIL LAV RISIKO" >>>

Andre nyttige innlegg kan være:

i sistnevnte innlegg finner du en liten sjekkliste som alle bør gjøre før de plasserer pengene sine etter å ha mottatt slike «tilbud», eller om man skal vurdere ulike aktører opp mot hverandre.

Et lite tips helt avslutningsvis: følg pengestrømmen til dem som anbefaler deg en plassering – da vil du også se hva som har motivert frem denne anbefalingen.

Ta kontakt om du er usikker. Det koster ingenting å spørre.

Kategorier: Formuesforvaltning

New call-to-action

Christian Kallevig Arnesen
Skrevet av Christian Kallevig Arnesen

Christian er partner og senior formuesforvalter hos Finansco. Han sitter i ledergruppen, og har også et ansvar for markedsaktiviteter. Christian blir ofte brukt i media som ekspert innen ulike finansrelaterte tema. Han har arbeidet hos Finansco siden 2009, og har omfattende erfaring innen investeringsstrategier og ledelse. Christian har en master i økonomi, med fordypning i finans, fra Heriot-Watt University, UK.


Tidligere innlegg