Annet

Hardangervidda halvmaraton – med en formuesforvalter på ville veier

Hardangervidda halvmaraton, 21,2km og 980 moh på Hardangervidda. Vår partner og senior formuesforvalter Christian Kallevig Arnesen tok utfordringen.

    Vi i Finansco har bred erfaring innen formuesforvaltning, kapitalforvaltning og forretningsførsel.



    Jeg ønsker mer informasjon om følgende



    Når du klikker på send inn, gir du Finansco tillatelse til å lagre og behandle de personlige opplysningene som ble sendt ovenfor for å yte forespurt tjeneste.

    Hardangervidda halvmaraton (21,2 km og 980 høydemeter) i fjellheimen på selveste Hardangervidda. Hele løypa ligger i fjellterreng og er en teknisk krevende løype. To innlagte heftige klatringer tok både puls og løpere til nye høyder. Midt i alt dette finner vi vår partner og senior formuesforvalter Christian Kallevig Arnesen. En fin anledning å også se ham fra en annen siden enn den vi vanligvis ser ham i.

    På hjemmesiden blir løpet beskrevet som følgende:

    DYNAFIT HARDANGERVIDDA MARATHON
    FULL OG HALV DISTANSE I NYDELEG FJELLTERRENG

    Velkommen til Dynafit Hardangervidda Marathon! Dette er ikkje ein vanleg marathon der du spring på asfalt i ein flat løypeprofil. Her er det fjellvidder og store naturopplevingar som er stikkorda. Du spring i fjellterreng i spektakulære omgivelsar på Hardangervidda. Undervegs får du, som ein liten ekstrabonus, to blytunge klatreetappar som garantert vil svi så det held. Dette blir hardt, brutalt og heilt nydeleg. Denne dagen får du brukt alt du har av krefter og på kjøpet får du ei naturoppleving du seint vil gløyme.

    Foto: XTREM EIDFJORDBle utfordret

    «Selv om jeg vel har en kropp som passer greit til løping generelt, så har jeg ikke altfor mange mil i beina de siste 5-6 årene. Min yngre bror, som løper betydelig mer enn meg, mente det ville være et spennende prosjekt om også jeg meldte meg på halvmaraton på Hardangervidda. Undertonen i denne utfordringen var gjennomsyret av konkurranseinstinkt, brødreduell og muligens også noe skadefryd. Med litt for kort tid til forberedelser og opptrening meldte jeg meg allikevel på løpet snaut fire måneder før det skulle avholdes – man sier jo ikke nei når man blir utfordret av sin yngre bror. Vi ble til slutt fem stykker som var påmeldt», forteller Christian.

    «Opptreningen begynte med en gang, men ikke mer seriøst enn at jeg også kunne nyte late sommerdager med god mat og drikke i mellomtiden», svarer Christian, før han legger til: «man kan jo ikke bli helt superseriøs bare fordi man skal løpe noen kilometere i fjellet».

    Treningsform er som kjent ferskvare, noe også Christian sier han fikk kjenne på.

    «80 % er det nye 100 % hva angår fysisk form», sier han med et glimt i øyet.

    Eidfjord Extrem

    Løpet er nemlig ikke en vanlig halvmaraton, men en løype som har to tøffe fjellstigninger, og så gjøres det meste av løpet på to av Hardangerviddas fjellrygger. Påkrevd oppakning var vann- og vindtett bukse og jakke, ulltrøye og fulladet mobil, i tillegg til medbragt væske og noe mat.

    Foto: Christian Kallevig Arnesen«Etter kun én km begynte den verste stigningen. Man møter bokstavelig talt (fjell)veggen med en gang. Den første stigningen var på 550 høydemeter, og skulle gjennomføres i løpet av de neste 2,5 km. Det betyr stigning på mellom 20-30 %. Totalt antall høydemeter gjennom løpet var 980. Å starte med en slik «klatreøkt» gjør noe med gjennomføringen av de neste 18 km, og hvordan beina responderer på løpingen etter klatringen var vanskelig å vite, så det var en spent gjeng som stod ved startstreken», forteller Christian.

    Spesielt interesserte kan lese løypebeskrivelsen her.

    Kompisprosjekt

    «Jaja, absolutt mer fokus på det sosiale enn på selv løpstiden. Det sagt så er det jo et såpass krevende løp at det fort kan forekomme skader, enten før eller under løpet, så en viss planlegging og seriøsitet måtte med. Selve løpet var veldig gøy å få gjennomført, men forberedelsene er vel så artig. En positiv konsekvens av forberedelsene er jo at man kommer i bedre form ved treningen. I tillegg er det jo lett å forville seg ned i et dypdykk i alt som handler om trenings- og løpsutstyr. Det ble mye prat og undersøkelser om hvilke sko som ville være best egnet, hvilken løpssekk som burde brukes, og hvordan opptreningen burde legges opp. Nettverk av dem som kan betydelig mer om både opptrening og treningsutstyr ble gode sparringspartnere. Vi har hatt det mye moro i forkant, og har allerede bestemt oss for at dette blir minimum en årlig greie», forteller Christian om tiden før løpet.

    Foto: Christian Kallevig Arnesen

    Vi gratulerer Christian med vel gjennomført løp!

    Fotokreditering:
    Toppbilde: XTREM EIDFJORD
    Bloggbilder: Christian Kallevig Arnesen

      Meld deg på vårt nyhetsbrev




      Ved å sende inn gir du ditt samtykke til å motta nyhetsbrev og annen relevant informasjon fra oss. Du kan når som helst avregistrere deg fra våre utsendelser.