Hvorfor investere i bærekraftige fond?

avatar

Skrevet av Finansco - 06 februar, 2020

TILBAKE TIL ALLE INNLEGG >>>

Mange bærekraftige fond har kommet på banen de siste årene. Med større fokus på bærekraft og miljø i media, blir man mer bevisst på valgene man gjør. Hva hvis du kan spare i fond som gir avkastning - samtidig som du kan sitte igjen med god samvittighet?

Da kan bærekraftige fond være det riktige valget for deg.

Hva er bærekraftige investeringer?

Bærekraftige investeringer gir deg god avkastning, samtidig som du får være med å påvirke fremtiden og kommende generasjoner.

Helt konkret så betyr det at du investerer i løsningsselskaper. Løsningsselskaper er selskaper som skal løse utfordringer i fremtiden, for eksempel gjennom vannkraft, gjenvinning og matproduksjon. De løser også sosiale utfordringer.

Eksempler er norske Scatec Solar, som utvikler og drifter solcelleparker, og Tomra som produserer pantesystemer samt sorteringsmaskiner som minker plastavfall.

Ved å investere i bærekraftige fond kan du derfor gjøre et aktivt valg for en bedre verden, samtidig som du tjener penger.

Les mer om risikovurdering nederst i artikkelen. 

barekraftigefond3

Hvem passer bærekraftige fond for?

Vi er i mange forskjellige situasjoner med forskjellige drømmer og mål her i livet. Aksjefondssparing bør ha en tidshorisont på minst 5 år, da verdien naturligvis vil gå opp og ned. Over lang nok tid vil en godt sammensatt spareplan gi god avkastning.

Bærekraftige fond kan passe for deg som

  • Ønske å spare til bolig, hytte eller feriehus
  • Vil spare til pensjon
  • Vil hjelpe barna dine inn på boligmarkedet
  • Har mottatt arv og vil forvalte den på en god måte
  • Eller sitter med en formue du ikke helt vet hva du skal gjøre med

Investere i bærekraftige fond

Det kan være lett å bli forvirret når “alle” skal reklamere for at man er “grønn”. Mange selskaper har ESG-merking (Les mer om ESG her) og en grønn profil, men det betyr ikke at investeringene i disse selskapene er bærekraftig.

Dette gjør det vanskelig for den enkelte å gjøre ekte, bærekraftige investeringer, samtidig som fondene som investerer i løsningsselskapene ofte vil være utilgjengelig for folk flest.

Derfor kan det være lurt å velge en partner på formuesforvaltning. Finansco har en fondsportefølje bestående av 11 bærekraftige fond og hjelper deg å velge riktig ut i fra dine ønsker og behov.

Hvilke fordeler gir en partner deg

Gjennom en partner som Finansco vil du enkelt få tilgang på fond som er tvers gjennom grønne. De har gått gjennom et trangt nåløye her hos oss. Vi føler oss trygge på å si at ingen andre i Norge har en portefølje med så sterk tilknytning til bærekraft.

Vi har testet fondene i 1,5 år med tanke på risiko og avkastning før vi har gjort de tilgjengelige for kunder. Våre bærekraftige fond har flest nytegninger det siste året og har på samme tid gitt vår beste avkastning.

Det er nettopp dette som er unikt med Bærekraftige investeringer; du investerer i selskaper som løser miljømessige og sosiale utfordringer - med en målbar effekt. Vi kaller det Impact investing.

Få personlig oppfølging

Hos Finansco får du hjelp til å forvalte formuen din av en nøytral og frittstående aktør. Vi gir deg personlig og helhetlig rådgivning basert på egne erfaringer. Tillit mellom kunde og formuesforvalter er viktig for oss. Vi ønsker en tett dialog og som kunde har du direktenummeret til din kunderådgiver slik at du kan få hjelp og besvart spørsmål når du trenger det.

Risikovurdering

Det å spare i fond blir av mange sett på som risikofylt, da markedet går opp og ned. Men – selv med fall og oppturer, har aksjemarkedet, her representert ved Oslo børs, siden 1995 totalt gått opp flere hundre prosent. Det kan du se på grafen under.

Finansco-Graf_v7Når man tar et aktivt valg som investor og velger fond med fokus på miljø og sosiale forhold, utelukker vi samtidig selskapene som ikke har fokus på dette, og som vil være fremtidens tapere.

Velger du Finansco som din fondsforvalter minker du også risikoen for å handle basert på følelser. Hos Finansco hjelper vi kundene våre med å ta kvalifiserte avgjørelser basert på fakta og prognoser.

Les mer om Bærekraftige investeringer.

Vil du vite mer om bærekraftige investeringer og hvordan du kan bli med? Ta kontakt med oss for en hyggelig prat!

New call-to-action

Finansco
Skrevet av Finansco

I Finansco ønsker vi rikdom for våre kunder – ikke bare gjennom god avkastning, men også ved å frigi tid. Ved å tilby trygge og gode løsninger for investeringer og pensjonssparing gir vi våre kunder mer av det mest dyrbare man har, nemlig tid. Vi blogger om temaer som omhandler investeringer og personlig økonomi, enten det er pensjonssparing, aktiv forvaltning eller investeringsrådgivning.


Tidligere innlegg