Unngå pensjonstabbene

avatar

Skrevet av Finansco Pensjon - 15 mars, 2018

TILBAKE TIL ALLE INNLEGG >>>

Pensjon kan være vanskelig å forstå, men er veldig viktig å forholde seg til. Hvis du ikke passer på, kan du ende opp med å gå glipp av en god del pensjonspenger. I dette blogginnlegget peker vi på hvordan du kan unngå pensjonstabbene du som eier av pensjonskapitalbevis utsettes for.

Hvis du har arbeidet i privat sektor og byttet jobb, er det stor sannsynlighet for at du har et pensjonskapitalbevis liggende. Det er et bevis på at arbeidsgiver har betalt penger inn på en pensjonskonto for deg. Hvis de pengene håndteres feil kan de hurtig tape seg i verdi.

Unngå pensjonstabbene

De to største pensjonstabbene du utsettes for, er

  • Du betaler for mye i gebyrer og kostnader for håndteringen
    • Hvis du har eller skal bytte jobb, må du passe på pensjonskapitalbeviset ditt. Undersøk hva pensjonsleverandøren tar for å forvalte det. Følger du ikke med, kan prisen tredoble seg over natten. De fleste pensjonsleverandørene tar seg betalt i form av et administrasjonsgebyr og et forvaltningshonorar for å forvalte pensjonskapitalbeviset ditt.
  • Forvaltningen blir for kortsiktig
    • Denne delen av sparingen din vil være plassert i aksjer og verdipapirer, som kan svinge nokså mye i kurs. Ser du på disse svingningene løsrevet fra helheten i formuen din, kan de bli store og skremmende. Men ser du denne sparingen som en del av din totale formue, betyr svingningene mye mindre. Det er nok en grunn til ikke å bli kortsiktig og nærsynt når det gjelder hvordan pengene blir plassert. Vær langsiktig!

Ønsker du å få en fin pensjonstilværelse er det ikke dumt å skaffe seg oversikt over hva pensjon er og hvordan det står til med den. De pengene du skal bruke når du en gang slutter å jobbe, kommer du til å få fra tre kilder. Det er fra folketrygden, tjenestepensjon som arbeidsgivere har betalt inn og din egen sparing.

Ønsker du å unngå å tabbe deg ut må du sørge for å velge en rimelig pensjonsleverandør og være langsiktig. Da er du på rett vei.


[gravityform id="10" title="true" description="true"]

Kategorier: Pensjon


Finansco Pensjon
Skrevet av Finansco Pensjon

Finansco Pensjon følger opp din sparing for deg, og sørger for at sparingen er strukturert på best mulig måte etter gjeldene regelverk og rådende markedssituasjon. Vi blogger om temaer som omhandler pensjon, både privat sparing og tjenestepensjon.


Tidligere innlegg