Finansco i media

Furuseth om børsutviklingen, forventninger og NOK som svak valuta

Finansco-partner Eirik Furuseth gjestet 27. april Børsmorgen hos Finansavisen og Hegnar TV, sammen med aksjekommentator Karl Johan Molnes.

Kapital 27.04.2023

LES MER

- Det er som å gå på kasino

– Nå er det mange som kommer til å gå på en smell, advarer Eirik Furuseth i Finansco. Og denne gangen tror han en ny gruppe vil rammes.

Kapital 17.04.2023

LES MER

Foretrekker fremdeles verdiaksjer

BØRSINTERVJU: Verdiaksjer har mindre nedsiderisiko og er langt billigere enn vekstaksjer, påpeker Finansco-forvalter Kjetil Gregersen. Fondet Storebrand Verdi er blant favorittene.

Finansavisen 18.03.2023

LES MER

Vi investerer ikke i utbytteaksjer for å motta utbytter

Kjøp utbytteaksjer fordi du har tro på selskapet

Finansco-partner Christian Kallevig Arnesen påpeker at enkelte investorer vil være bedre tjent med at selskaper ikke betaler dem utbytte.

Finansavisen 20.02.2023

LES MER

To eksperter: Her ville de investert 100.000 kroner nå

Christian Kallevig Arnesen, partner og senior formuesforvalter i Finansco, mener at man først må sørge for at man har en bufferkonto og nedbetalt dyr gjeld før man vurderer å investere pengene i noe annet.  

Dine penger 12.12.2022

LES MER

Børsintervju: Styrer unna fremvoksende markeder

BØRSINTERVJU: Finansco-forvalter Kjetil Gregersen, CFA, påpeker at Vesten ønsker å bli mindre avhengig av Kina, samt at landets coronapolitikk reduserer veksten.

For tiden er vi forsiktige med aksjer og obligasjoner i fremvoksende markeder, ettersom disse i stor grad er et spill på Kina, forteller Kjetil til Finansavisen.

Finansavisen 10.12.2022

LES MER

Slik kan du redusere formuesskatten

Sitter du med større aksjeposter gjennom et investeringsselskaper i aksjer som har falt mye i verdi i år, som Kahoot, Tomra, Pexip eller Flyr, finnes det et triks som kanskje kan spare deg for noe av formuesskatten.

– Om man har investert gjennom et aksjeselskap er det nemlig normalt ett års forskyvning på formuesfastsettelsen for deg som eier aksjene i aksjeselskapet, sier Christian Kallevig Arnesen, formuesforvalter og partner i Finansco.

Finansavisen 28.11.2022

LES MER

Skattegunstige alternativer til aksjer

Med økt utbytteskatt, redusert verdsettelsesrabatt og økt formuesskatt for 2023, er aksjer blitt mindre attraktivt sammenlignet med andre investeringer. Finansavisen fikk ekspertenes alternative investeringstips.

– Man skal være forsiktig med å gjøre investeringsbeslutninger som primært er av
skattemessige hensyn – det kan nemlig bli en dyr «besparelse» – og skatt alene er således et feil investeringsfokus, sier Christian Kallevig Arnesen.

Finansavisen 21.11.2022

LES MER

Tankefeil rammer avkastningen

Enkelte kognitive tendenser bidrar til at investorer ofte gjør dumme investeringsbeslutninger. Slike tankefeil
kan imidlertid lett motvirkes.

– Et underliggende problem er at vi som mennesker har kognitive tendenser som ikke
er rasjonelle, konstaterer partner Christian Kallevig Arnesen i rådgivningsfirmaet Finansco.
– Det er viktig å være klar over disse, hvordan de preger vår investoradferd, og hvordan man kan unngå å bli påvirket av dem.

Finansavisen 14.11.2022

LES MER

Kan i verste fall bli 500 kroner kilowatten

Podcast: Partner Christian Kallevig Arnesen gjestet Agderposten økonomi-podcast, sammen med kraftanalytiker Olav Botnen fra Volue Insight. De diskuterte temaer som er på manges lepper for tiden, nemlig strømkrise, rentehevinger fra Norges Bank, økte kostnader for folk flest, og noen råd om hvilke grep man selv kan ta rundt eget strømforbruk og egen økonomi. 

Agderposten 22.09.2022

 

LES MER

Spørsmål?

Vi i Finansco har bred erfaring innen formuesforvaltning, forretningsførsel og fondsforvaltning.

Send inn dine kontaktdetaljer om du har noen spørsmål rundt våre tjenester, så vil vi kontakte deg så fort som mulig.

Kontakt meg