ITP – Innskuddspensjon

Finansco tilbyr innskuddspensjon (ITP). Vi har prisgaranti, automatisk ajourhold på avtalene, og bidrar med rådgivning rundt bruken av pensjon. Dette sparer bedriften og den ansatte for både tid og penger – samtidig som vi leverer bedre pensjon.

ENKLERE – RIMELIGERE – BEDRE

Enklere

  • Automatisk ajourhold ved import direkte fra lønnsfil (sikrer riktig sparing, sparer kostnader, tid og frustrasjon)
  • Unngå manuelt arbeid
  • Enkle produktvalg og forståelig språk

Rimeligere

  • Prisgaranti som garanterer prismatch eller billigere avtale
  • Ny og effektiv teknologi
  • Enklere administrasjon som sparer deg for tid og penger

Bedre

  • En egen investeringskomité (med bl. a. Knut Kjær – grunnlegger og tidligere sjef Oljefondet) som velger riktig fond
  • Unngå de mest kostbare pensjonstabbene (lav aksjeandel og tidlig reduksjon av aksjeandel)

Kun 2 % av ansatte har et aktivt forhold til bedriftens pensjonssparing, og de aller fleste ligger med feil spareprofil. Dette kan føre til en halvering av en fremtidig pensjonsutbetaling.

I investeringskomiteen som avgjør hvilke fond som skal inngå i sparingen, finner vi blant andre Knut Kjær. Han var sjef for oljefondet de første 10 årene, og er rådgiver for bl.a. Kina, Singapore, Irland og Nederland når de skal plassere sine statsfinanser.

Som en utfordrer til de store «oligopolistene» på pensjon – bankene/livselskapene – kan vi tilby en helt annen oppfølging, og nøytralitet i valg av spareprofil.


Trenger du hjelp med pensjon?


Innskuddspensjon (ITP) er en tjenestepensjon hvor arbeidsgiver betaler inn en prosentandel av den ansattes lønn på en pensjonskonto. Minimum sparesats er 2 %, dette kalles obligatorisk tjenestepensjon (OTP). 40 % av arbeidsgivere har valgt minimumsordningen på 2 %. Maksimal sparesats er 25,1 %, dette betyr at spennet er stort på en god og mindre god pensjonsordning.

  • For lønn mellom 1-7,1G kan arbeidsgiver velge mellom satsene 2 % – 7 %
  • For lønn mellom 7,1-12G kan arbeidsgiver velge mellom satsene 2 % – 18,1 %

I kampen om de gode hodene får en god pensjonsordning større og større betydning.

ITP utbetales vanligvis over 10, eller 15 år, men må vare til du er minimum 77 år. Dette betyr at dersom du planlegger å pensjonere deg ved 62 år, burde du være oppmerksom på at utbetalingen fra tjenestepensjon må fordeles over 15 år.

Dine etterlatte kan arve din oppsparte ITP.

ITP har investeringsvalg, dette betyr at du selv kan velge hvordan pensjonssparingen skal investeres.


Eleni Figenschou

 

Eleni Figenschou

Eleni er Fagansvarlig for pensjon og senior investeringsrådgiver hos Finansco. Hun har vært ansatt siden 2014, og har tidligere arbeidet med pensjon i Storebrand. Eleni har en Master of Science i Investment & Finance fra Queen Mary, University of London.

 


Trenger du hjelp med pensjon?

Ta en prat med oss. Vi setter opp et uforpliktende tilbud til deg og din bedrift. Om vi kommer til en avtale så håndterer vi hele prosessen med flytting fra eksisterende pensjonsleverandør.

Bli kontaktet av Finansco

Fyll inn skjemaet under, så kontakter vi deg raskt.
Meny