Tjenestepensjon

Tjenestepensjon tilsier at arbeidsgiver plikter å spare en del av lønnen din på en pensjonskonto for deg som ansatt. Hvor mye penger du har til gode den dagen du slutter å jobbe, avhenger av hvor mye arbeidsgiveren din har betalt inn, hvor god avkastning du har fått på pengene og hvor mye kostnader og gebyrer du har betalt. Dersom du har hatt flere arbeidsforhold har du flere pensjonskontoer eller PKBer. Det er lurt å samle disse hos en aktør med lave gebyrer.

To typer tjenestepensjon

Tjenestepensjon er delen av pensjon som din arbeidsgiver sparer til deg. Det finnes to typer tjenestepensjon, ytelsespensjon eller innskuddspensjon.tjenestepensjon

Ytelsespensjon

Ytelsespensjon gir deg en bestemt prosentsats av lønn som du får utbetalt så lenge du lever, vanligvis 66 %. Dette er summen av tjenestepensjon og Folketrygd.

Les mer om ytelsespensjon >>>

Innskuddspensjon

Innskuddspensjon gir deg en månedlig sparesats bestemt av arbeidsgiver, minimum 2 % av lønn, maksimalt 25,1 % av lønn.

Les mer om innskuddspensjon (ITP) >>>

Flytt tjenestepensjonsordningen din til Finansco

Pensjon kan være et uoversiktlig område både for å få full oversikt over sine muligheter, men også for å ha totaloversikt over kostnader tilknyttet ordningen. Finansco er en utfordrer til de store, etablerte aktørene og tilbyr en enklere, bedre og billigere løsning for innskuddspensjon. Vi er så stolte av vår ordning at vi tilbyr en prisgaranti for alle bedrifter med mindre enn 30 ansatte.

 • Vi automatiserer pensjonsrapporteringen og plukker opp nødvendig informasjon direkte fra lønnsfilen, på denne måten reduserer vi kostnader for feilrapportering.
 • Vi sørger for at din pensjonsordning er oppdatert og tilpasset gjeldene regelverk, dette sparer deg for tid og penger.
 • Ny og forbedret teknologi gjør vår løsning lettere å tilpasse ved endringer i regelverk.
 • Profesjonelle kapitalforvaltere sikrer din kjøpekraft som pensjonist.
 • Gir dine ansatte en kostnadsfri og uforpliktende gjennomgang fra profesjonelle rådgivere.

Hvilke kostnader gjelder for en tjenestepensjonsordning?

 • Sparebeløp: dette er faktisk innskutt sparing for alle ansatte som arbeider mer enn 20 %.
 • Innskuddsfritaksforsikring: En obligatorisk forsikring hvor livselskapet (pensjonsleverandøren) forplikter seg til å fortsette pensjonssparing til dine ansatte selv om de blir ufør.
 • Administrasjonskostnader: Dekker kostnadene ved å vedlikeholde og følge opp pensjonsavtalen.
 • Fondsforvaltningskostnader: Gebyrer for å forvalte fondssparingen.

Finansco har erfart følgende når det kommer til kostnader fra etablerte aktører:

 • Kostnader for oppspart kapital (eksisterende pensjonsbeholdning) er ikke alltid inkludert under punktet fondsforvaltningskostnader.
 • Forvaltningskostnader kan være ekskludert kostnader for underliggende fond.
 • Gebyrer for manuelle endringer og feilrapportering kan være betydelige.

Flytt din ITP i dag >>>


Eleni Figenschou

 

Eleni Figenschou

Eleni er Fagansvarlig for pensjon og senior investeringsrådgiver hos Finansco. Hun har vært ansatt siden 2014, og har tidligere arbeidet med pensjon i Storebrand. Eleni har en Master of Science i Investment & Finance fra Queen Mary, University of London.

 


Bli kontaktet av Finansco

Fyll inn skjemaet under, så kontakter vi deg raskt.
Meny