Hva innebærer et førstegangsmøte med Finansco?

avatar

Skrevet av Eirik Losgård Landheim - 05 april, 2018

TILBAKE TIL ALLE INNLEGG >>>

Alle våre nåværende kunder har i forkant av kundeforholdet vært på et førstegangsmøte hos oss. Et kartleggingsmøte. Enten fysisk til stede i våre lokaler, eller alternativ over telefon eller videosamtale.

Førstegangsmøte

Et førstegangsmøte er kostnadsfritt og uforpliktende. Vi har enda å oppleve at noen synes disse møtene er bortkastet med tid, selv om man ikke skulle bli kunde. I verste fall har man kanskje brukt en time uten at man ønsker å opprette kundeforhold med oss. Men, oversikten over sin egen økonomi og formueplanen som kommer ut av et førstegangsmøte er for mange uansett god kunnskap man tar med seg videre.

Før møtet

Forbered deg gjerne ved å lese deg litt opp om Finansco. Du finner mye god og relevant informasjon på vår hjemmeside og blogg. Finansco i media er også et bra sted å finne nyttig lesning.

Ta også gjerne med deg en oversikt over dine gjeldende plasseringer (eller send dem til oss i forkant av møtet). På den måten vil din rådgiver kunne gi deg en spesifikk tilbakemeldinger på dine plasseringer og økonomiske situasjon.

Tar du med BankID så kan vi enkelt få en oversikt over de pensjonsavtaler du har, både fra eksisterende og tidligere arbeidsgiver. Dette kan være nyttig informasjon i møtet og til formuesplanen som du vil få ettersendt av oss.

Stiller man forberedt blir det et bedre møte for begge parter.

førstegangsmøte

Selve møtet

Møtet gir oss anledning til å bli litt bedre kjent med hverandre. Vi presenterer Finansco og våre tjenester for deg. Du forteller litt om din situasjon, og hvilke tanker og ønsker du har om fremtiden. Vi diskuterer din formuesplan, som settes opp for å nå dine mål, og hvilke rammer det er naturlig å sette for denne planen. Dette omhandler hvilken risiko du er komfortabel med og ønsket avkastning, men hovedsaklig fokuserer formueplanen på å løse de utfordringer du har. Dette kan også være ting du ikke har tenkt så mye på fra før, som f.eks. skattehensyn eller hensyn til arv/generasjonsskifte.

Dette er også en fin måte å sammenligne hvordan du gjør det i dag med hvilke muligheter du har fremover.

Mange er usikre på hva forskjellen mellom å bruke bank eller frittstående investeringsrådgiver er, så vi bruker god tid på å forklare og diskutere dette, i tillegg til å se på andre aktører i bransjen.

Etter møtet

I etterkant av et slikt møte vil du motta en oppsummering fra oss, samt en personlig anbefaling basert på det som ble diskutert i møtet i form av en formuesplan. I formuesplanen kommer våre kostnader og hva du kan forvente deg av et kundeforhold tydelig frem. Presentasjonen som ble benyttet i møtet vil også bli tilsendt deg.

Oppfølgende møte

Hvis du ønsker tar vi gjerne et oppfølgende møte. Det er viktig for oss at du føler deg trygg på din beslutning. Ettersom førstegangsmøtet er av mer generell karakter så kan man i et oppfølgende møte bruke tiden på å gjennomgå og justere på anbefalingen. Dette er også et godt tidspunkt å stille oppfølgende spørsmål til hverandre – som igjen sikrer felles forståelse av at planen er dekkende.

Det er ingen tidsfrister eller hast med å komme til en beslutning. Vi holder oss i bakgrunnen slik at du skal få ro til å områ deg. Ta den tiden du trenger.

Om du ønsker å snakke med noen eksisterende kunder som referanse så ordner vi det.

Interessert i et uforpliktende møte med en av våre rådgivere? Klikk på linken under, legg igjen  din kontaktinformasjon, så kontakter vi deg for å finne et passende møtetidspunkt. 

Kategorier: Formuesforvaltning

New call-to-action

Eirik Losgård Landheim
Skrevet av Eirik Losgård Landheim

Eirik er partner og senior formuesforvalter hos Finansco. Han leder salgsavdelingen og sitter i ledergruppen. Eirik har arbeidet hos Finansco siden 2014. Han er utdannet siviløkonom med major i Finans fra Høgskolen i Oslo og Akershus, og University of California San Diego.


Tidligere innlegg