Hvordan investere overskuddet

avatar

Skrevet av Finansco - 18 november, 2020

TILBAKE TIL ALLE INNLEGG >>>

Eier du en bedrift og har et overskudd du vil forvalte på en god måte? Eller har du akkurat solgt bedriften din og sitter igjen med en god sum? Da kan sparing i fond være noe for deg.

En formue du har arbeidet for

Norge bygges av gründere. Personer med mot, selvtillit og en god idé, samt stort engasjement for det de driver med. Rundt 60.000 bedrifter blir startet hvert år i Norge.

Mange gjør suksess og sitter igjen med en bra kapitalstørrelse etter å ha tatt ut overskudd årlig, eller etter å ha solgt selskapet. Men hvordan forvalter du disse pengene på best mulig måte? Pengene du har jobbet så hardt for, ønsker du å forvalte på en god og ansvarsfull måte. Kjenner du deg igjen?

Hva gjør du med formuen?

Alle har forskjellige drømmer. Noen ønsker å spare til pensjon, noen drømmer om en ferieleilighet i Spania, og andre ønsker å spare opp til sitt neste eventyr.

En ting som er sikkert, er at å ha pengene på en vanlig sparekonto ikke vil lønne seg. Formuen vil falle i verdi fordi renten ikke er høy nok til å gjøre opp for veksten i konsumprisene. Når prisen for melk og brød stiger for hvert år, øker ikke verdien av formuen din spesielt mer.

Spørsmålet er derfor ikke om du skal spare i fond, men når du skal komme i gang med fondssparing.

Les mer om risikovurdering nederst i artikkelen.

investere4

For mange gründere er det like viktig å bevare pengene som å se de vokse. Når man driver en business har man ikke mye fritid til å utforske andre fagområder og hobbyer.

Du har derfor ikke nødvendigvis så mye kunnskap om hva du skal gjøre med de oppsparte midlene dine. Kapitalen betyr gjerne mye for deg og det er viktig at det blir gjort riktig.

  • Skal du investere i aksjefond eller obligasjonsfond?
  • Hvilken risiko kan du ta?
  • Hva om du ønsker å ta ut penger om 5 år til et nytt prosjekt?

Dette er spørsmål du bør vite svaret på før du gjør en investering. Det beste vil ofte være å finne en partner som kan bistå deg med å finne riktig svar og løsning for deg.

Finn riktig formuesforvalter

Mens du er opptatt av å drive bedriften videre eller se på nye prosjekter, kan du overlate forvaltningen av formuen din til en partner som Finansco. Sparer du langsiktig og tilpasser risikoen du påtar deg til din egen situasjon, planer og mål, er sjansene gode for at porteføljen din kan levere godt over tid.

Finansco er en frittstående aktør med personlig rådgivning. Vi blir kjent med deg, dine drømmer og mål, og finner den rette sammensetningen av fond for deg. Det baseres på dine preferanser, tidshorisont og risikotoleranse. Vi er opptatt av å finne den riktige balansen for den enkelte.

I tillegg til å spare tid og senke risiko, har du også tryggheten fra Finansco. Vi har brukt flere år på å velge ut riktige fond å presentere for våre kunder. Det gjøres etter måneder og år med analyser og testing av risiko og avkastning.

Bærekraftige investeringer

Vår nyeste satsning er bærekraftige fond. Fondene investerer i det vi kaller løsningsselskaper. Det er selskaper som har en faktisk positiv effekt på miljøet eller sosiale utfordringer. Disse fondene har kommet gjennom et svært trangt nåløye, med forsikring om at fondet er grønt tvers gjennom, samtidig som vi forventer god avkastning.

Ved å gjøre aktive valg gjennom fondssparingen kan du faktisk være med på å utgjøre en forskjell.

Les mer om bærekraftige investeringer

Risikovurdering

Det å spare i fond blir av mange sett på som risikofylt, da markedet går opp og ned. Dersom du tåler disse svingningene og ikke må ta ut pengene ved midlertidige markedsfall, bør du forvente god avkastning fra aksjefond over tid.

Som du ser på grafen under, har aksjemarkedet mange opp- og nedturer. Det er vi forberedt på. På 20 år har markedet likevel gått opp med flere hundre prosent. Til sammenligning har konsumprisindeksen gått opp 51,6 % på samme tid.

Finansco-Graf_v7Din tidshorisont er derfor viktig. Aksjefond er langsiktig sparing. Med en partner som Finansco på laget, blir formuen din forvaltet på en forsvarlig måte, og ikke styrt av følelser.

I tillegg har vi tro på våre bærekraftige fond som fremtidens vinnere, mens de som ikke har fokus på miljø og sosiale forhold vil være fremtidens tapere. Vi er ikke i tvil om hvor du bør investere pengene dine.

Kontakt oss for et uforpliktende møte - La oss finne ut hva vi kan gjøre for deg.

Kategorier: Fondsparing

New call-to-action

Finansco
Skrevet av Finansco

I Finansco ønsker vi rikdom for våre kunder – ikke bare gjennom god avkastning, men også ved å frigi tid. Ved å tilby trygge og gode løsninger for investeringer og pensjonssparing gir vi våre kunder mer av det mest dyrbare man har, nemlig tid. Vi blogger om temaer som omhandler investeringer og personlig økonomi, enten det er pensjonssparing, aktiv forvaltning eller investeringsrådgivning.


Tidligere innlegg