Dette bør du gjøre med arven

avatar

Skrevet av Finansco - 16 desember, 2020

TILBAKE TIL ALLE INNLEGG >>>

De fleste er naturligvis opptatt med å takle sorgen etter å ha mistet sin kjære. At arv og penger kommer inn i bildet samtidig med dette, kan være overveldende.

En stor arv kan være vanskelig å vite hva man skal gjøre med. Du ønsker kanskje å forvalte pengene fornuftig og respektfullt, men vet ikke hvor du skal starte. Etter å ha betalt ned dyr gjeld kan det være lurt å se på langsiktige løsninger - som fondssparing.

Vi har skrevet litt om hva du bør tenke på og hva mulighetene dine er.

Hva skal du spare til?

Er du mottaker av arv, er det flere muligheter som kan åpne seg opp. Noen ønsker å spare til pensjon, andre ønsker å hjelpe barna sine inn på boligmarkedet, mens noen har drømmer om en hytte eller feriebolig.

Det disse sparemålene har til felles, er at de er langsiktige. Å sette pengene på en bankkonto eller vanlig sparekonto har dermed lite hensikt. Her vil pengene falle i verdi fordi renten ikke er høy nok til å gjøre opp for inflasjon. Når prisen på konsumvarer som melk og brød øker for hvert år, øker ikke verdien av formuen din særlig mer.

Derfor er sparing i fond noe av det beste du kan gjøre med en slik formue. Sparer du langsiktig vil pengene kunne vokse godt over tid.

Les mer om risikovurdering nederst i artikkelen.

investere_arven-1

Når skal du investere?

Gi det først litt tid. Det er viktig å være klar for å ta diskusjonen om hva du faktisk skal gjøre med arven. Mange føler nok på et ansvar for å forvalte arven på en god måte.

Få har tid og kunnskap til å sette seg ordentlig inn i hvilke investeringer som vil gi riktig avkastning og risiko over tid. Derfor kan det være en god avgjørelse å gå til noen som kan bistå deg med dette.

Det viktigste for deg er å finne et selskap og en kunderådgiver du har tillit til. Du bør forsikre deg om at selskapet som skal hjelpe deg har dine beste interesser i hjertet. Hos Finansco skal ikke vi være insentivert til å gjøre annet enn å gi deg en så god løsning som mulig.  

Så langt det lar seg gjøre, setter vi oss i samme båt som kunden, noe som gjør tillitsforholdet mellom kunde og rådgiver sterkere.

Hvorfor bør du få hjelp til å forvalte arven?

Ønsker du å få hjelp av Finansco til å forvalte arven, bruker vi først tid på å sette oss godt inn i situasjonen din. Følger det med skattemessige utfordringer, spesielle eierforhold og lignende? Da er det godt å vite at vi kan håndtere det meste for deg. Vi involverer ekstern kompetanse som advokater, revisorer eller selskapsrådgivere, dersom kunden behøver det.

En annen fordel med å få hjelp er at vi har gjort forarbeidet for deg. Vi i Finansco har brukt flere år på å utarbeide modeller og metoder for å velge ut de riktige fondene for våre kunder. Det gjør vi etter år med analyser og testing av risiko og avkastning.

Les også: Hva er et fond? 

Sammen finner vi den riktige sammensetningen av fond for deg, basert på ditt sparemål, din tidshorisont og risikotoleranse.

Etter en grundig gjennomgang mellom deg og kunderådgiver vil du få presentert et oppsett du kan ta med deg hjem og se på. Det er svært viktig for oss at du er komfortabel med løsningen før vi setter i gang.

201210_header

Bærekraftige investeringer

Vår siste satsning er Finansco Impact. Disse fondene har kommet gjennom et svært trangt nåløye, med forsikring om at fondet er grønt tvers gjennom, samtidig som det gir god avkastning. Denne porteføljen av fond har vokst mest i nytegninger og avkastning det siste året hos oss.

Bærekraftige fond er et godt valg, ikke bare for deg og din økonomi, men også for kommende generasjoner. Disse fondene investerer i selskaper som har en faktisk positiv effekt på miljøet og/eller sosiale utfordringer. Vi kaller de løsningsselskaper. Her kan du være med på å gjøre en forskjell.

Les mer om Finansco Impact

Risikovurdering

Mange har en oppfatning om at fondssparing innebærer stor risiko for å tape alle pengene du investerer. Det vil vi ikke si. Tar du en titt på grafen under, ser du at aksjemarkedet har hatt mange opp- og nedturer underveis, men på 20 år har det altså likevel gått opp flere hundre prosent.

Finansco-Graf_v7

En fordel med Bærekraftige fond er at de er fremtidens vinnere, mens de som ikke fokuserer på miljø og sosiale forhold vil være fremtidens tapere. Vi er derfor ikke i tvil om hvor du bør plassere pengene dine.

Velger du Finansco som din fondsforvalter minker du også risikoen for å handle basert på følelser. Hos Finansco hjelper vi kundene våre med å ta kvalifiserte avgjørelser basert på fakta og prognoser.

Kontakt oss for et uforpliktende møte for å se om vi er riktig partner for deg.

Kategorier: Generasjonsskifte

New call-to-action

Finansco
Skrevet av Finansco

I Finansco ønsker vi rikdom for våre kunder – ikke bare gjennom god avkastning, men også ved å frigi tid. Ved å tilby trygge og gode løsninger for investeringer og pensjonssparing gir vi våre kunder mer av det mest dyrbare man har, nemlig tid. Vi blogger om temaer som omhandler investeringer og personlig økonomi, enten det er pensjonssparing, aktiv forvaltning eller investeringsrådgivning.


Tidligere innlegg