Markedskommentar januar 2018

avatar

Skrevet av Espen Seidel - 20 februar, 2018

TILBAKE TIL ALLE INNLEGG >>>

I markedskommentaren tar vi et tilbakeblikk på forrige måneds viktigste hendelser, hva dette betyr for dine investeringer samt våre forventninger til utviklingen videre.


Markedskommentar januar 2018

  • Blandet utvikling i aksjemarkedene i januar
  • Fremvoksende økonomier utvikler seg sterkt
  • Energisektoren er utbombet, men estimatene revideres opp

markedskommentar januar 2018

I januar falt de globale aksjemarkedene noe, og mest falt det i Europa. USA utviklet seg omtrent som det globale gjennomsnittet mens fremvoksende økonomier utviklet seg sterkt og endte måneden opp over 2 %.

Ser vi på markedsutviklingen for de ulike sektorene var det de defensive sektorene infrastruktur og råvarer som leverte den svakeste avkastningen. Finans, kapitalvarer og IT var sektorene som gjorde det best. Utviklingen kan tyde på at aksjemarkedet ser for seg en stigende rente, noe som favoriserer finanssektoren og rammer de defensive sektorene.

Aksjer er dyrere enn normalt, men fremdeles å foretrekke framfor obligasjoner og bankinnskudd.

markedskommentar januar 2018

Innen aksjemarkedet foretrekker vi Europa og fremvoksende økonomier framfor USA som fremstår som dyrt. Inntjeningsestimatene revideres stadig opp innen energisektoren og etter en lang periode med dårlig utvikling kan det være tid for et comeback for energi.


Last ned markedskommentaren for januar 2018 her >>>


Espen Seidel

 

Espen Seidel

Espen er Investeringsdirektør og Daglig leder for Finansco Forvaltning AS. Han har vært hos Finansco siden 2012. Espen har omfattende erfaring som fondsforvalter, og mener at god risikoforvaltning danner grunnlaget til god fondsforvaltning. Espen har en Master of Applied Economics, Economics and Finance, fra Griffith University i Australia.


[gravityform id="10" title="true" description="true"]

Kategorier: Fondsparing, Markedskommentar, Formuesforvaltning


Espen Seidel
Skrevet av Espen Seidel

Espen var Investeringsdirektør og Daglig leder for Finansco Forvaltning AS frem til 2018. Han har vært hos Finansco siden 2012. Espen har omfattende erfaring som fondsforvalter, og mener at god risikoforvaltning danner grunnlaget til god fondsforvaltning. Espen har en Master of Applied Economics, Economics and Finance, fra Griffith University i Australia.


Tidligere innlegg